Home Danscursussen
Feesten Zalenverhuur Catering Horecaverhuur Route
Contact
Danscentrum Weisscher
Vaesrade 58
6361 HH Vaesrade (gem. Nuth)
Tel: 045 - 5253388
Fax: 045 - 5256727
weissch0@xs4all.nl

Stijldanscursus (ballroom + latijns-amerikaanse dansen)

Vanaf de zomerperiode 2019 worden er voorlopig geen nieuwe stijldanscursussen gegeven.

Onze stijldanscursussen bestaan uit 16 lessen van elk 1½ uur. De kosten voor deelname aan deze cursussen bedragen € 85,- per persoon voor een complete cursus.
De betaling van het cursusgeld kan ineens bij inschrijven, of € 45,- bij inschrijven en € 40,- op de vijfde dansles.

Bij voldoende deelname starten wij in de week van 28 jan t/m 3 feb 2019 met nieuwe danscursussen voor beginners, 's avonds om 19:00 uur, zondagmiddag om 14:00 uur, op:

Maandagavond

Woensdagavond

Vrijdagavond 

Zondagmiddag
Danscentrum Weisscher

Danscentrum Weisscher

Danscentrum Weisscher

Danscentrum Weisscher
Vaesrade 58, 6361 HH Nuth

Vaesrade 58, 6361 HH Nuth

Vaesrade 58, 6361 HH Nuth

Vaesrade 58, 6361 HH Nuth


  • Tijdens een beginnerscursus leren wij u de volgende dansen: Quickstep, Engelse wals, tango, cha cha cha, rumba, jive en samba.

  • Tijdens een brons cursus leren wij u een uitbreiding in programma's en techniek van de dansen uit het beginnerprogramma, maar daarnaast leren wij u de Weense wals.

  • Tijdens een zilver cursus leren wij u een uitbreiding in programma's en techniek van de dansen uit het brons programma.

  • Tijdens een zilver ster cursus leren wij u een uitbreiding in programma's en techniek van de dansen uit het zilver programma, maar daarnaast leren wij u de slowfoxtrot.

  • Tijdens een goud cursus leren wij u een uitbreiding in programma's en techniek van de dansen uit het zilver ster programma, maar daarnaast leren wij u de paso doble.

  • Tijdens de goud ster cursus leren wij u een uitbreiding in programma's en techniek van de dansen uit het goud programma.

Na iedere danscursus wordt u in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan een danstest om in het bezit te komen van een dansdiploma op het gevolgde niveau.

Deze cursus is een cursus voor paren. (dame+heer) Als u zelf geen danspartner heeft, kunt u de cursus pas volgen als wij ook iemand van het andere geslacht en ongeveer uw leeftijd ingeschreven hebben. (zie hiervoor ook de pagina; Help ik zoek een danspartner)

Als u een danscursus volgt op maandagavond, maar u kunt een maandagavond niet, dan mag u de cursus ook volgen op een van de andere dagen.
Ook als u een dansles moeilijk, of amusant genoeg om hem nog eens te volgen gevonden heeft, mag u deze dansles nog eens volgen op een van de andere dagen.
In dezelfde week geven wij exact dezelfde dansles.
De eerste les van een bepaalde week wordt verzorgd op maandagavond, de laatste op zondagmiddag. U kunt de lessen zo vaak volgen als u zin heeft, zonder extra kosten.

Iedere zaterdagavond organiseren wij een vrije dansavond, voor cursisten zonder entreekosten. Deze avond start om 20.00 uur en duurt afhankelijk van het aantal deelnemers tot ± 01.00 uur. Op deze dansavond kunt u zich amuseren met hetgeen u op dat moment reeds geleerd heeft. Vanzelfsprekend is het ook belangrijk dat u een hele avond dansen kunt zonder iets nieuws te hoeven leren en dat deze danservaring er wel voor zorgt, dat u steeds beter en natuurlijker dansen gaat.

Daarnaast organiseren wij door andere activiteiten, die een beetje afhankelijk zijn van het seizoen.


Cursisten kunnen ook aan wedstrijdtrainingen, en als het goed gaat, ook aan landelijke danswedstrijden deelnemen. Vooral jonge mensen voelen zich snel thuis in de wereld van wedstrijddansen en kunnen dankzij hun lage leeftijd heel wat bereiken in deze danssport. Danscentrum Weisscher heeft een uniek systeem om wedstrijddansers te ondersteunen bij hun streven om de beste te willen zijn. Wedstrijddansen kun je al vanaf de beginnerscursus.

  

Als u na het lezen van deze info over onze stijldanscursussen nog vragen heeft, kunt u de antwoorden op uw vragen wellicht vinden onder het hoofdstuk: meest gestelde vragen.
Voor vragen waarop deze website geen antwoord heeft gegeven, kunt u telefonisch contact opnemen met ons onder nummer 045 - 525 33 88, of ons mailen op ons mailadres: weissch0@xs4all.nl

Meest gestelde vragen | Ik zoek een partner | Inschrijven danscursus | Foto's