Home Danscursussen
Feesten Zalenverhuur Catering Horecaverhuur Route
Contact
Danscentrum Weisscher
Vaesrade 58
6361 HH Vaesrade (gem. Nuth)
Tel: 045 - 5253388
Fax: 045 - 5256727
weissch0@xs4all.nl

Rock 'n Roll

Vanaf de zomerperiode 2019 worden er voorlopig geen rock 'n roll cursussen gegeven.

Een rock 'n roll cursus bestaat uit 6 lessen van elk 1 uur. De kosten bedragen € 35 per persoon voor de complete cursus. Het betalen van het cursusgeld dient te gebeuren bij inschrijven, doch uiterlijk op de tweede dansles. De eerste cursus van 6 lessen noemen wij een brons cursus. De volgende cursus van 6 lessen heet een zilver cursus. De hierop volgende cursus heet een goud cursus.Na iedere cursus bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een danstest om zodoende in het bezit te komen van een Dance Masters rock 'n roll diploma op het gevolgde niveau.

Deze cursus is een cursus voor paren. (dame+heer) U dient zelf te zorgen voor een danspartner. (zie hiervoor ook de pagina: HELP, ik zoek een danspartner)

In de brons en de zilver cursus wordt een vlakke basistechniek aangeleerd (sechser Schritt) in de goud cursus een gesprongen basistechniek (neuner Schritt) Tijdens deze rock 'n roll cursussen worden er ook acrobatische figuren aangeleerd. Tijdens de brons en de zilver cursus zijn deze figuren nog halfacrobatisch, tijdens de goud cursus acrobatisch.Onder een halfacrobatische variatie verstaan wij een sprong van de dame, waarbij haar hoofd boven haar voeten blijft. Bij een acrobatische variatie springt de dame en komt haar hoofd beneden en haar voeten boven (bijvoorbeeld salto).

Een rock 'n roll cursus heeft niets weg van de oude en klassieke swing. Acrobatische figuren en kick technieken maken van deze dans een zeer sportieve en energievolle bezigheid. Rock 'n roll is de dans bij uitstek voor jonge mensen (misschien wel met turnervaring) die met gebruikmaking van kracht, balans en snelheid zeer expressief bezig willen zijn.

De cursus wordt in de regel gegeven op zondagmiddag in Vaesrade.

Meest gestelde vragen | Ik zoek een partner | Inschrijven danscursus | Foto's