Home Danscursussen
Feesten Zalenverhuur Catering Horecaverhuur Route
Contact
Danscentrum Weisscher
Vaesrade 58
6361 HH Vaesrade (gem. Nuth)
Tel: 045 - 5253388
Fax: 045 - 5256727
weissch0@xs4all.nl

Mambo / Salsa / Merengue

Vanaf de zomerperiode 2019 worden er voorlopig geen nieuwe cursussen Mambo/Salsa/Merengue gegeven.

Onze cursus Mambo/Salsa/Merengue bestaat uit 10 lessen van elk 1 uur.
De kosten voor deelname aan deze cursus bedragen
€ 60,- per persoon voor de complete cursus. De betaling van het cursusgeld kan ineens bij inschrijven, of € 30,- bij inschrijven en € 30,- op de vijfde dansles.

Bij voldoende deelname starten wij begin september en half januari met een nieuwe cursus.
De cursus wordt gegeven in danscentrum Weisscher op zaterdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur.

Bij voldoende animo start de eerstvolgende cursus Mambo / Salsa / Merengue in overleg.

Deze cursus is een cursus voor paren. (dame+heer) U dient zelf te zorgen voor een danspartner. (zie hiervoor ook de pagina: HELP, ik zoek een danspartner)

In 10 lessen van elk 1 uur leren wij u de geheimen van deze Caraïbische dansen.
De cursus is een beginnerscursus en daarmee bedoelen wij dat u geen danservaring hoeft te hebben met de bedoelde drie dansen. De cursus mambo/salsa/merengue is echter een van de meest ingewikkelde danscursussen uit ons programma. Als u helemaal geen ervaring heeft met het dansen van een cha cha cha en een rumba, raden wij cursisten aan om eerst een cursus stijldansen te volgen. Als u eerder (mag ook bij een andere dansschool) een cursus stijldansen gevolgd heeft en u heeft zowel een cha cha cha als een rumba leren dansen, dan kunt u met voldoende kans op succes deze cursus volgen gaan.

Wat is er zo moeilijk aan de cursus mambo/salsa/merengue?
Het zijn niet de passen die u leren moet, die de dansen zo ingewikkeld maken, maar de gebruikte techniek. Het vertalen van mambo/salsa muziek in een natuurlijke beweging is niet gemakkelijk.

Hoe leer je mensen die nog nooit een cha cha cha en rumba hebben leren dansen hoe je je body moet gebruiken om de muziek zo natuurgetrouw mogelijk te vertalen in beweging?
Cursisten die onze raad opgevolgd hebben en eerst een cursus stijldansen zijn gaan volgen, beamen zonder uitzondering dat het onmogelijk is om goed mambo en salsa te leren dansen zonder ervaring met de cha cha cha en de rumba.

Bij voldoende deelname bestaat er ook een mogelijkheid om een salsa-line-dance cursus te volgen. Dit is, zoals de naam reeds aangeeft, een cursus die je zonder partner volgen kunt.
Zowel heren als dames kunnen aan deze cursus deelnemen, de programma's worden solo gedanst. Deze cursus is er een, waarbij het accent minder op danstechniek ligt, maar daarvoor meer op plezierig bezig zijn.

Deze cursus bestaat uit 10 lessen van elk 1 uur.en de kosten voor deelname aan deze cursus bedragen € 60,- per persoon voor de complete cursus. Deze cursus start steeds één week nadat onze stijldanscursussen begonnen zijn. De betaling van het cursusgeld kan ineens bij inschrijven, of € 30,- bij inschrijven en € 30,- op de vijfde dansles. De lessen worden doorgaans in Vaesrade gegeven, maar de lestijden en lesdagen variëren per cursusperiode.

Afhankelijk van het aantal deelnemers is het mogelijk dat deze cursus ook op andere dagen en tijden gegeven gaan worden.

 

 

 

 

Meest gestelde vragen | Ik zoek een partner | Inschrijven danscursus | Foto's