Home Danscursussen
Feesten Zalenverhuur Catering Horecaverhuur Route
Contact
Danscentrum Weisscher
Vaesrade 58
6361 HH Vaesrade (gem. Nuth)
Tel: 045 - 5253388
Fax: 045 - 5256727
weissch0@xs4all.nl

Meest gestelde vragen

Ik heb nog nooit gedanst en kan er echt helemaal niets van. Ik vrees tevens niet genoeg gevoel voor muziek te hebben om te kunnen leren dansen. Wat kunt u mij aanraden?

Een beginnerscursus in onze dansschool is net voor mensen die niet kunnen dansen. Wij garanderen dat wij iedereen die kan lopen ook kunnen leren dansen. Als u denkt niet genoeg gevoel voor muziek te hebben om goed te kunnen leren dansen, kunt u gewoon inschrijven op een van onze danscursussen. Wij leren u namelijk zeer uitgebreid hoe u naar muziek moet luisteren. De kans is dan ook levensgroot dat u denkt niet genoeg gevoel voor muziek te hebben, omdat nooit eens iemand tegen u heeft verteld hoe je naar muziek moet luisteren. Luisteren naar muziek is een belangrijk onderdeel van een danscursus bij ons. Vanaf de eerste dansles zult u ontdekken dat u genoeg gevoel voor muziek heeft, om goed te leren dansen.

Wij zouden heel graag willen leren dansen, maar mijn partner of ikzelf werken in vol-continu-dienst. Als wij een hele week lang avonddienst hebben en wij moeten daardoor danslessen missen, is het dan wel zinvol voor ons om in te schrijven op een danscursus?

Bij voldoende deelname organiseren wij een beginnerscursus stijldansen voor beginners op maandagavond, woensdagavond, vrijdagavond en zondagmiddag. Als u ingeschreven heeft op een cursus op de maandagavond, mag u ook gerust op een of meerdere van de andere cursusdagen deelnemen aan de danscursus. Als u een hele week lang avonddienst heeft kunt u de les wellicht volgen op zondagmiddag? In dezelfde week geven wij exact dezelfde dansles. We starten een nieuwe dansles op maandagavond en de laatste mogelijkheid om dezelfde les nog eens te volgen is de les op de zondagmiddag. Als u de les gevolgd heeft op maandagavond, maar u heeft deze les moeilijk gevonden, of amusant genoeg om deze les nog eens te volgen, dan mag u gerust dezelfde les nog eens, of vaker, volgen op een van de overige dagen, zonder extra kosten.

Wij willen leren dansen, maar wij hebben reeds een vakantie geboekt. Deze vakantie duurt 10 dagen. Is er een mogelijkheid om de gemiste dansles in te kunnen halen?

Als u minder dan 14 dagen op vakantie gaat hoeft u geen les te missen. U volgt de les op maandagavond. Deze les wordt op de zondagmiddag herhaald. De volgende dansles wordt nog gegeven op de volgende zondagmiddag. Als u 14 dagen of langer met vakantie gaat, kunnen wij u slechts tijdens de dansavond op zaterdagavond helpen.

Ik zou willen leren dansen, echter ik heb geen partner en dus ook geen danspartner. Kan ik ook zonder een eigen danspartner inschrijven op een danscursus?

Slechts de cursus streetdance en zumba is te volgen zonder danspartner. Wilt u echter een stijldanscursus volgen, maar u heeft geen eigen partner en dus ook geen danspartner, dan gaan wij als volgt te werk. U kunt ook zonder partner inschrijven op een stijldanscursus. Het volgen van een stijldanscursus kunt u echter pas als wij een danspartner ingeschreven hebben van ongeveer uw leeftijd. Het zal u niet verbazen dat wij altijd iets meer dames inschrijven dan heren. Stelt u zich voor dat we 30 dames inschrijven en slechts 20 heren, dan hebben de 10 dames die het laatst hebben ingeschreven pech en kunnen niet meedoen met de cursus. (we letten wel op de leeftijden) Deze 10 dames kunnen hun inschrijving echter wel continueren, zodat zij bij de start van de volgende danscursus meer kans hebben op een danspartner. U kunt ook gebruik maken van onze dating-mogelijkheid om een danspartner via internet te zoeken.

Ik zou graag een danscursus willen volgen, echter mijn partner wil, om wat voor reden dan ook niet deelnemen aan deze danscursus. Kan ik ook zonder partner inschrijven op een danscursus?

Als u een partner heeft die, om wat voor reden dan ook, niet deelnemen wil aan een cursus stijldansen, dan hoort, afhankelijk van uw leeftijd slechts de cursus streetdance of zumba voor u tot de mogelijkheden. Als u een eigen partner heeft raden wij u aan om uw partner zover te krijgen dat hij/zij in ieder geval 1 of meer lessen uitproberen wil. Wij bieden u aan om de eerste les geheel vrijblijvend en zonder kosten te volgen. U kunt er ook voor kiezen om eerst 3 proeflessen te volgen à €5,- per persoon per les. Als u na deze 3 proefdanslessen besluit om de hele cursus te blijven volgen wordt het reeds betaalde bedrag van €15,- per persoon in mindering gebracht op het cursusbedrag. Als u na de proefles(sen) zou besluiten om te stoppen met de danscursus bent u verder niets meer verschuldigd. Wij vragen niet om een reden en kijken ook niet kwaad naar u. Als u na de proefles(sen) besluit om de danscursus te blijven volgen wordt het bedrag dat u reeds betaald heeft voor de proefles(sen) in mindering gebracht op het cursusbedrag van uw danscursus.

Ik ben een vrouw en zou graag samen met mijn vriendin een danscursus willen volgen.Is dit mogelijk?

Afhankelijk van uw leeftijd zouden u en uw vriendin een cursus streetdance of Zumba kunnen volgen. Wanneer u een cusus stijldansen volgen wilt is het goed te weten dat wij aan het begin van iedere stijldanscursus het aantal dames gelijk maken aan het aantal heren. Wij vinden het niet goed als twee dames (of twee heren) samen dansen en samen een stijldanscursus volgen.

Ik heb zelf al een aantal danscursussen gevolgd. Mijn partner heeft echter nog nooit dansles, in meer of mindere mate, genoten. Moeten wij dan toch starten met een cursus voor beginners?

Aangezien uw partner geen dansleservaring heeft zult u beiden moeten starten met een beginnerscursus. Wij garanderen dat de cursus ook voor u (met dansleservaring) niet saai zal zijn. Wij hebben een uniek systeem om mensen goed te leren dansen. Wij leren u niet alleen wat u moet doen, maar wij leren u ook waarom u iets wel, of misschien niet, moet doen. Wij besteden in onze cursussen veel aandacht aan luisteren naar muziek en aan natuurlijk bewegen. Wij leren u ook met iemand te kunnen dansen, die geen dansles gevolgd heeft.

Wij zijn een paar en hebben al een aantal danscursussen gevolgd bij een andere dansschool. Kunnen wij, wanneer wij inschrijven op een stijldanscursus bij jullie, een aantal cursussen overslaan?

Afhankelijk van de dansschool waar jullie dansles gevolgd hebben, van het niveau waarop jullie gedanst hebben en hoe lang geleden jullie dansles gevolgd hebben, kunnen jullie instappen op een hoger niveau dan beginners. Het meest verstandig is om bij het begin van onze nieuwe cursussen deel te nemen aan de eerste les van een aantal niveau's. (bijvoorbeeld de eerste les volgen van brons, zilver en zilver ster) Na de eerste les kunnen wij dan overleggen op welk niveau jullie je het beste thuis voelen. Als er kleinigheden zijn die jullie onbekend zijn, zullen wij in een gratis privé-les dit ongemak verhelpen. Als het programma van een niveau op meer punten onbekend is, zullen jullie op een lager niveau moeten starten.

Wij willen een danscursus volgen gaan. Worden er nog extra eisen gesteld aan schoenen en kleding?

Een beginnersniveau is nog niet zo ingewikkeld dat u speciale dansschoenen nodig heeft. U mag alle danslessen volgen in vrijetijdskleding. Wij organiseren echter ook een aantal themabals. De meeste themabals kunt u in vrijetijdskleding bezoeken. Een uitzondering hierop is het Kerstbal en het eindbal waarmee het dansseizoen afgesloten wordt. Hier vragen wij onze cursisten om in avondkleding hieraan te willen deelnemen. Als u na een beginnersniveau verder gaat met het volgen van dansles, dan zal er een moment komen waarop het aan te raden is om speciale dansschoenen aan te schaffen.

Wij zouden graag een cursus mambo/salsa/merengue willen volgen. Wij hebben geen danservaring of hebben nog nooit een cursus stijldansen gevolgd.Is het mogelijk om als beginner succesvol deel te nemen aan een cursus mambo/salsa/merengue?

In principe is de cursus mambo/salsa/merengue een cursus voor beginners. Echter als u nog nooit rumba en cha cha cha heeft leren dansen is het volgen van mambo/salsa les niet zo gemakkelijk. Als u nog nooit eerder een stijldanscursus heeft gevolgd, (dit mag ook bij een andere dansschool) raden wij u aan om eerst een stijldanscursus te volgen en daarna pas een cursus mambo/salsa/merengue.

Welke dansen leren we tijdens een beginnerscursus stijldansen?

We leren twee soorten dansen: ballroomdansen en latijns-amerikaanse dansen. In een beginnerscursus leert u de volgende drie ballroomdansen: quickstep, engelse wals en tango. In een beginnerscursus leert u de volgende vier latijns-amerikaanse dansen: cha cha cha, rumba, jive en samba.

Leren we in een beginnerscursus dan geen foxtrot?

Jawel. Wij gebruiken, om verwarring te voorkomen, de Engelse benaming voor de foxtrot. De dans wordt in Engeland quickstep genoemd en in Duitsland foxtrot.

Wij zouden graag een cursus stijldansen volgen. Echter dansen als cha cha cha, rumba, jive en samba interesseren ons niet zo. Kunnen wij ook alleen de ballroomdansen leren tijdens een beginnerscursus stijldansen.

Helaas kan dat niet. Wij maken tijdens de cursus gebruik van basisbewegingen uit alle genoemde dansen. Wij leren zo snel mogelijk een basis in alle genoemde dansen en leiden daarna figuren af, vanuit de kennis die we in de verschillende dansen hebben verworven. Wij kunnen ons voorstellen dat u aan het einde van de cursus een voorkeur heeft voor bepaalde dansen, maar het is, voor de kwaliteit van uw dansen, toch beter om alle dansen uit het beginnersprogramma geleerd te hebben. U mag van ons aannemen dat wij u de 7 bedoelde dansen heel mooi gaan leren dansen.

Zijn er ook mogelijkheden om te kunnen oefenen en danservaring op te doen.

Ja, iedere zaterdag organiseren wij een vrije dansavond in Vaesrade. Cursisten hebben gratis entree.

Wij zouden graag een cursus stijldansen volgen. Wij weten echter niet of het ons wel bevallen gaat. Bestaat er ook een mogelijkheid om deel te nemen aan een proefles?

Als u niet zeker weet of onze danscursus u wel bevallen zal, kunt u er ook voor kiezen om vrijblijvend en zonder kosten een proefles te boeken. U mag zelfs maximaal 3 proeflessen uitproberen à €5,- per proefles, per persoon. Als u na de proefles(sen) zou besluiten om te stoppen met de danscursus bent u verder niets verschuldigd. Wij vragen ook niet naar een reden en kijken ook niet kwaad naar u. Als u na de proefles(sen) besluit om de danscursus te blijven volgen, wordt het bedrag dat u reeds betaald heeft voor de proefles(sen) in mindering gebracht op het cursusbedrag van uw stijldanscursus.

Hoe is het cursusaanbod bij een stijldanscursus opgebouwd?

De eerste cursus heet een beginnerscursus. De hierop volgende cursus heet een brons cursus. De hierop volgende cursus heet een zilver cursus. De hierop volgende cursus heet een zilver ster cursus. De hierop volgende cursus heet een goud cursus. De hierop volgende cursus heet een goud ster cursus. Hierna kunt u lid worden van een amateurclub ballroom en latijns-amarikaanse dansen voor zolang als u lief is. Iedere cursus bestaat uit 16 lessen van elk 1½ uur. Na iedere cursus wordt u in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan een danstest en zo in het bezit te komen van een Dance Masters dansdiploma op het gevolgde niveau.

Zijn er ook mogelijkheden om deel te nemen aan danswedstrijden?

Vanaf de eerste danscursus kunt u reeds deelnemen aan wedstrijdtraining en als u voldoende op niveau bent, kunt u daarna ook deelnemen aan landelijke wedstrijden. Hiervoor is onze dansschool lid van de N.A.D.B.. Deze bond regelt het wedstrijdgebeuren in Nederland voor amateurs. Er worden danswedstrijden georganiseerd in diverse leeftijdsklassen. Als je starten wilt met wedstrijddansen is het goed te weten dat jong beginnen  dan extra veel mogelijkheden biedt om veel te kunnen bereiken in deze danssport. In ieder geval stimuleren wij wedstrijddansen op een unieke manier.

Danscentrum Weisscher is als enige dansschool in geheel Zuid-Limburg lid van N.B.D. en Dance Masters. Welk voordeel hebben de cursisten hierdoor?

Het is je garantie om goed te leren dansen. Danscentrum Weisscher voldoet aan alle regels om lid te zijn van N.B.D. en Dance Masters. Een van de regels is dat bij danscentrum Weisscher alle lessen gegeven worden door een F.D.O.-gediplomeerde dansleraar. Wij laten geen lessen door leerlingen verzorgen. Slechts met een goede basis kun je hoog eindigen.

Ik wil op zeer korte termijn snel leren dansen. Ik heb echter geen tijd om een complete cursus te volgen. Wat kunt u mij aanbieden?

Er bestaat ook een beperkte mogelijkheid om dansen te leren middels privé-lessen. Hiervoor zult u een afspraak met ons moeten maken op een tijd dat wij allebei kunnen. Het privé-les tarief is echter beduidend hoger dan het cursustarief.

Wij beoefenen reeds een tijd(je) de wedstrijddanssport. Goede resultaten zijn op wedstrijden tot nu toe echter uitgebleven. Wij zouden graag eens één of meerdere privé-lessen willen afspreken, om eens een mening van een andere dansleraar te horen over ons dansniveau. Is dit mogelijk?

Als je ter verbetering van je dansniveau privé-lessen bij ons zou willen volgen, moeten wij een afspraak hiervoor maken. Het privé-les tarief voor wedstrijdtraining is echter beduidend hoger dan het cursustarief.